Wednesday, 30 November 2011

bukan baby dia laaaaaa

 rupanya bukan baby dia..sbr saja laaa...hahahhha. patut laa nampak mcm disalehkan. hahhahahahahha.

chammak challo

suka pulak dgr lagu ni...kalau nak dgr bleh ke sini...

lagu dari filem terkini shah rukh khan..agak menarik. rancak. bergoyang gak kepala dgr...

hasilnya...

cantik gmbr along tu kan...tgk lagi...

dan hasilnya...hahahhahahahha


cuba tgk...mcm rupa sapa laa agaknya??? hahahhahahah...well...jht betul tokdak dia kan. hahahhahahahha.

mak ngah zulaikha

 minah ni mula2 tu tak nak org panggil dia makngah. dia kata dia ni adik..tak pun kakak zulaikha. mana mau panggil makngah. mcm pelik kot. paklong yusuf ok. sengeh saja bila org ckp ni paklong yusuf. hahahhahahah. gmbr ni masa kat rumah mak cik kiah. adegan nak bg makngah lena. balik kampung mcm biasa laa..payah betul nak bg lena. tp akhirnya berjaya juga..lepas berjaya tangkap masuk dui...main2 bedak sampai terlena akhirnya. hahhahahaha..

nampak bedak tu? 'selamat' dah bedak tu. dah hancur dah pun skrg ni.

MAISARAH


 tak sampai 2 bulan lagi pun..baby sarah ni..syok pegang badan dia. semangat..

 dpt tokdak yg suka buli..tgh lena pun kena usik juga. kesian. hahahahhahah



paling cantik...gambar jari dia. hahahhaha. geram tgk.

paklong yusuf dan mak ngah zulaikha..

kenduri lagi

 gmbr tgh test hp baru. hahahhahaha. kat rumah bapa cik kiah.
weekend baru ni cik kiah dgn family ke rumah kenduri sedara sebelah bapa cik kiah..depa ni kalau buat kenduri selalunya kat tempat canggih2..kat hotel kat club house..br2 ni buat kat homestay kat sungai petani. meh tgk tempatnya...

 ini laaa homestay tu. sewa sehari satu rumah tu rm350..depa sewa 2 rumah..agak2 laa kan...maunya kena sewa 2..3 hari laa utk persiapan. agak2 dah brp rm tu...sbbnya family depa ni ramai yg dah berhijrah dok KL laa mana laaa..tp time nak kenduri mesti nak buat kat kampung jugak. nak jamu sedara mara jugak. gigihkan...

 katanya rumah ni tuannya org melayu..tp tgk kat dpn rumah tu siap ada pasal baba nyonya..kena klik kat gmbr ni kalau nak tgk ayat2 baba nyonya kat situ.



tukang sibuk...ada saja arahan..ambik gmbr kak kat sini...kat sini..kat sini..

 agak ok laa..sampaikan makcik ni bergambar kat katil pengantin. hahahhahahahha..katil tu pun mmg dah sedia ada kat rumah tu. perabot semua jati. sbr saja laaa. homestay saja tu..

 ada gazebo yg cantik siap dgn taman penuh dgn pokok2 bonzai..


 ini laaa pengantinnya...kami sampai dah petang dah..pengantin pun lepak kat luar dah

 bekas gula2..cantik..mcm yg dok gantung kat pokok krismas. hahahhahahah.


Thursday, 24 November 2011

HTC Wildfire S

td ke maxis..tanya pasal handphone free kalau reg bawah gomen...nak tau apa nama handphone tu? ni haaa... HTC Wildfire S

dgr org tu sebut td handphone ni...balik tgk kat internet...oooooooooooo..ini laa rupanya. harganya murah lagi berbanding dgn blackberry pearl hari tu. haiyaaaaaaaa! tp org tu ckp..takpa kak..kalau kak tak nak jenis ni..kak tak yah sign contract lagi...ok tak??

Wednesday, 23 November 2011

Monday, 21 November 2011

tolonnnnnnnnnnnnnnnnnnnnn

toing! toing! cik kiah rasa mcm tak stabil dah ni. penat laa keja2 moderasi ni. melecehkan. terfikir gak apakah justifikasinya...chewah! ayat anggun. justifikasinya..mengadakan moderasi ni? lebih baik rasanya kalau bagi terus kat org lain utk marking kelas kita. br laa telus. ambik kau...kalau kelas kita 11 org saja..tp kelas org yg kita kena marking...40 org. muntah. hahhahahhahahha. moderasi pun moderasi laa kan. nama pun mkn gaji...bkn mkn gergaji. sikit lagi ni mau nak bawa gergaji gaji je kat mana2. hahahhahah. memberontak. teringat cerita mak cik kiah...salah sorang kakak cik kiah dulu2 tu nak ikut mak pi mana tah...tp mak tak bagi...dia memberontak..ambik gergaji tu..gaji tangga rumah. hahhahahhahah. sakan punya pemberontak. tgk anak dia skrg ni tak ada pulak jenis pemberontak mcm tu. siap gergaji tangga rumah. hahahhahahahahha.

baby sarah

gambar terbaru wan nur maisarah. anak along. gmbr ni ada kat blog kakak cik kiah. http://noraininoriza-nora.blogspot.com/ . kat blog dia ada video yusuf menari. cik kiah mls nak upload kat sini. hari tu dah try..tp tak boleh..lepas tu terus jd malas. baluq liat. hahhahahha. tgk laa yusuf menari dgn jaya. atau bleh gak tgk kat youtube. taip yusuf menari. wah!!!. dahsat. hahahhahahah. anak sapa laa tu.

Friday, 18 November 2011

Nokia N8

kawan2 ofis cik kiah tgh riuh pasal handphone baru. hebat. katanya kalau renew pakej maxis utk kakitangan kerajaan bawah kptm tu..bleh dpt handphone baru. kalau renew utk pakej RM50 katanya dpt blackberry pearl..kalau renew pakej Rm80 boleh dpt Nokia N8. wah!! terkejar2 laa masing2 nak renew. maklumat terkini katanya utk blackberry tu dah habis stok. nak tgk rupa N8 tu?? hahhahahah..ni ha
comeikan?? canggih. ada kawan cik kiah dah dpt pun..kagum seketika tgk. ya laa...tak daya laa kalau nak beli sendiri. bg cik kiah laa...dgn pendapatan tak seberapa ni. so..sapa2 yg nak tu..yg tgh pakai pakej gomen tu..bleh laaa try call kat number ni..1300822100. utk pelanggan maxis... :) kalau pakai pakej rm50..bleh tambah duit lagi rm200 dan dpt N8 tu. apa lagi..call laa cepat.

Thursday, 17 November 2011

SMT


bila tgk semula gmbr lama mmg byk kenangan yg akan terlintas kat kepala kita. lagi byk kenangan akan muncul semula kalau kita dpt borak dgn kawan2 lama masa zaman sekolah dulu. gmbr ni masa cik kiah sekolah kat sekolah menengah teknik lebuhraya alor setar. alaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa...sekolah teknik yg tepi jln tu. kecik je sekolah tu. tp agak cantik laa. cantik ke? boleh laaaaaaaaa. tu cikgu yg ajar english. wah!! siap dok kat sblh cikgu tu. handal sgt ke english? hahhahahhahah. perasan je lebih tu. kawan2 semua tu dah lama cik kiah tak jumpa. kawan sekolah teknik tu yg cik kiah dok jumpa lagi pun cuma Mornizah sorang je. tu pun dah lama tak jumpa dan sembang2 dgn dia. skrg ni dia dlm pantang. spesis yg hebat..tak mcm cik kiah...dpt 2 lepas tu terus tak daya dah nak buat penambahan. hahahhahahahah. kebanyakan kawan2 cik kiah ni dah berjaya skrg ni. agak malu laa kalau nak borak pasal kerjaya dgn depa2 ni. ermmm..apa je keja cik kiah. setakat ngajar mcm ni. org len tu...ha ko...dah pi oversea berkali2 dah. siap ada phd apa dah...degree jgn ckp laa...hebat2 belaka. malu laa nak menonjolkan diri. hahahhahahahah. apa2pun bersyukur gak dpt keja skrg ni. nak harapkan spm dulu tu...malu laa nak ckp dpt berapa. tak layak laaa nak heboh kat sini. malu betul. lepas dpt result spm tu byk hari gak tak keluar rumah. malu. hahhahahahha. tak yah ingat laaa. mau ingat yg indah2 sudah laaa kan. teringin nak tau sorang lagi kawan sebelah katil cik kiah..si aishah..skrg ni jd cikgu kat mana laaa agaknya. last sekali jumpa dia kat shah alam masa bila ye...lama dulu. dia ngajar kat sekolah alam megah. teringat gak kat kawan2 semua. :)

hebatnya...

td kawan cik kiah br tunjuk ni...
ini laaa yg tertulis kat buku jawapan peperiksaan. hebatkan. kuruskah aku?? biar betik!!

yang dah pergi

Assalamualaikum,

Untuk makluman semua staf Politeknik, Pengarah kita telah Kembali Ke Rahmatullah lebih kurang pukul 2.45 petang tadi di Hospital Seberang Jaya.Urusan Pengkebumian belum diketahui dimana.
Semoga Rohnya dicucuri Rahmat. Al-Fatihah – Amin

buku bacalah anakku


nak cerita ni...dah berbulan2 dah cik kiah beli buku bacalah anakku. hajat dihati nak ajar anak2 membaca. ermm..hampeh. balik rumah..pek...baca ni dan buat bunyi sekali..peeeeeeeeeeeeeek..landing saja keja. letih laa kononkan. padahal tiap2 mlm tgk ram milaye jodi. hahahhahahha. ptg2 tgk cerita cina kat TV2. sebelum pukul 9 dah hambat anak2 lena dah. sbr saja laa kan. dpt mak pemalas. ermmm..asyik lena saja keja. tp 2 3 4 menjak ni jd bersemangat pulak nak ajar anak2 membaca. so cari laa buku tu. jenuh laa nak ajar. tp guna buku ni senang. semua ikut bunyi. budak2 cepat faham. ermm..tp yusuf saja laa. nak habis buku 1. nak masuk buku 2. zulaikha pulak?? hampeh! keja nak main saja. tak pun nak koyak buku. dia suka lagi lipat baju...buh dlm beg sekolah. ambik penyapu sapu sampah. paling suka lipat baju laa. hahhahahhaha. kecik lagi kot. 3 tahun. tahun depan br nak paksa. ni pun dok try gak ajak dia baca. dok umpan coklat. sbb yusuf kalau baca buku...esok tu cik kiah beli coklat kat dia. zulaikha tak dpt laa sbb tak baca. apa lagi mengamuk laa. hahhahahhahha. tp tetap gak tak mau baca. abg je yg laju..ini ani..ini abu. ini ibu abu. ini ibu ani. syok. hahahhahahha. tp byk buku lagi tu. tercapai ke hasrat ku nanti?? nak seribu daya kan. yakin boleh..chaiyok...

bencinya marking....

ni laa keadaan meja cik kiah skrg ni. tu sikit tu..kat kanan ni ada lagi. sakit pala....hahahhahahhahah. bencinya marking math 3 sem ni. tak menarik. soalan tak menarik...jawapan budak lagi laaaa tak menarik. penin tgk. soalan selaras. jawapan berlaras2 ni. hahhahahahha. tah jd brp laras dah otak cik kiah ni. sikit lagi bersepai dah rasa ni. kena cari tempat landing gak kot. takut bersepai kalau paksa gak ni. hahhahahahha. merepek dah ni.
ok...meh tgk benda menarik ni pulak...

 pagi td jaga exam dgn En. Lee lagi. tp pg td tak borak2 dah. cik kiah dok menahan sakit perut je. mlm td minum air ijau tu. galak gatai sgt. dah tu dok berkerut2 dahi laa td. hahhahahhahha. ok..berbalik ke apa yg En. Lee tunjuk td..kat atas tu adalah cover depan buku jawapan budak. En Lee kata bagus ni..contoh inovasi terbaik..bleh laa nak tunjuk time validasi nanti..nak tgk siapa pencetusnya buku jawapan yg mcm menarik ni? Jeng...jeng....

tu ha...3 ketul tu. Bagus gak buku jwpan..dgn kertas yg berkualiti..agak2 mesti 100 apa tu..tahap ketebalan tu..yg dulu kita guna utk buat report penyelidikan tu. fuyooo...mahai tu. dlm buku jawapan ni siap sekali dgn kertas jwpan utk objektif..dan jugak kertas graf. ermmm..agak tak ok laa dan membazir pulak kalau digunakan utk paper yg tak memerlukan penggunaan kertas graf dan kertas objektif. hahhahahah..memandai je komplen kan. inovasi org ni...tak elok komplen. kena kata baguih ni. sbb pengawas tak yah laa dah edarkan kertas graf...kertas jwpan objektif..senang sikit. tp berat aaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa nak bawa. bygkan kertas yg tebal tu..100 apa tu. kena pulak ada 30 skrip. lecturer pulak..maunya ada 45 skrip budak...sakit bahu gak nak bawa. ermmm..apa2 pun...kira ok laaa..ada gak inovasi. cik kiah ada buat inovasi apa pulak? mau tanya diri sendiri...inovasi buat taik mata ada laaa..tambah sikit buat kajian air liur basi. hahahhahahhaha. lawak je ye.

Wednesday, 16 November 2011

11.15am - 1.15 am

hahahhahahha. itu yg cik kiah tulis kat white board td. ada ke jaga exam dari 11.15am - 1.15am. lama siot! hahahhahhaha. bengong betul. patutnya until 1.15pm la kan. am dgn pm pun tak kenal. cik kiah jaga dgn En. Lee. nak tgk kaki En. Lee?? hahahhahah..jahat tul cik kiah..sat naaa...
 siap tanggalkan kasut tu..sbb nak betulkan aircond kat bilik tu td. lepas tu terus rasa sejuk..

ni ha gambar penuh En Lee. ramah tamah gak rupanya. selalu dok cakap dgn wife dia saja. 168 dgn 68. tu number rumah kami. menarik tak? Ong tu number tu. tuan rumah mesti la kata ong jugak walaupun tak brp nak ong mana pun. hhahahahha. number yg menarik.

farid...

apahal ni...'bahan buangan' sudah jd kaler ijau ni. mcm makhluk asing ni. hahhahahhahahahahhahahhahahaha.

cik merah

semenjak ada cik merah ni...
cik kiah suka lagi parking mengundur. rasa lagi senang lagi kalau parking mengundur. tu bila parking kat tempat parking berbumbung tu. maklumlaa tiap2 pagi cik kiah sampai awal. tak meriah lagi suasana. tu syok saja nak parking mengundur tu. hahhahhahha. tp malangnya sbb dah jd tabiat kan..so bila pi mana2 time nak parking...terketar2 pula kalau nak masuk depan dulu. nak gak parking undur. sbr saja laa. time meriah tu...jenuh. tp kontrol macho laa...hahhahahhah. mcm ptg semalam..jaga exam kat jkm...bawa cik merah. nak parking...nak undur. kat tempat yg jarang pi parking. apa lagi. asyik melaras ke depan ke blkg. padahal kan..bkn besar mana pun cik merah tu. hahhahahha.

Tuesday, 15 November 2011

teringin

cuba tgk ni...

 geramnya tgk...

ni abg...sihatnya badan dia...geram tgk gmbr ni

 ni adik masa kecik. sihat gila. tembam. sampai skrg ni dok tembam cam ni gak laa...

ni abg dgn bibik dia....wah!! hati ni terasa berbunga2 mcm nak ada kehadiran baby lagi. hahahahhaha. lawakkan. padahal beriya2 kat mulut ni dok ckp tak nak dah beranak lagi. serik dah. sakit ooooooooooooooooooooo...tp hati ni bila tgk baby...ya Allah...teringinnya. sedap ooooo bau baby. nak ada lagi baby gemuk mcm dua beradik ni. dgn mata yg bulat mcm abg tu. sbr saja laaaaaaa....hahhahahahhahah. apa hal ni cik kiah oi!! 

baju baru

td pi tgk baju yg cik kiah tempah kat kedai kat sbrg jaya. dah teringin sgt nak berfesyen...hari tu ada beli kain..terus pi tempah. mahal gila kat tempat tu. tp apakan daya...sbb dah penah try kat satu butik kat perda dulu. hampeh. dia jahit sampai terkoyak kain. dah koyak tu dia bg diskaun rm10. sbb terkoyak tu salah dia. bkn nak ganti yg baru. geram betul. sekali tu saja laa pi tempah kat dia. melayu. tp dulu ada sorang kakak tu...melayu kat perda. kak yati. jahit baju ok sgt2. tp dah tutup kedai dah skrg ni. tah laa dah buka kat mana..dia laa yg jahit baju kawin cik kiah dulu tu...
 hhahahhahah..lawak bila tgk semula..akukah ini?? puas dok berkorset dah tu..tp tetap nampak gak kek lapis kat perut tu. hahahahhaha. meh tgk skrg ni...lagi besar kek tu. hebat. kain utk baju tu dibeli kedai johan kat sg petani..sama dgn kain utk baju kat bwh ni..ini utk rumah lelaki pulak.

baju yg ni laa yg rosak sikit masa kakak tu jahit. dia beli ganti yg lain. yg iras2. ok laa kan. kalau dulu2 cik kiah amat2 suka berfesyen..semua baju yg fesyen2 tu tempah kat kedai jahit kat kuala kedah. cina. ok cina tu buat. nama dia kiah. hahhahahah. org panggil laaaa kiah. tah laa apa nama betul dia. tp skrg ni amat2 payah laa nak ke sana dgn anak2 tu. leceh. tu yg try upah kat sbrg jaya. nak tgk mcmana. testing. hahhahhahaha. kali terakhir gak kot. sbb dah terasa mcm malas pulak nak berfesyen dgn kek lapis kat perut ni. lagi pun....hati ni teringin laa pulak. teringin apa ye??? kuang...kuang....

Monday, 14 November 2011

bantal

td kat lampu trafik kat dpn poli..cik kiah kat blkg keta proton saga ni. tgk byknya bantal dia. pink color. yg tgh tu yg paling comei. angry bird. cute. mcm sedap je nak lena kat bantal tu. teringin nak buh mcm tu dlm keta. tp suamiku tak suka. rimas dia kata. tp dlm keta cik kiah kdg2 ada gak bantal..tp bantal busuk si yusuf. mamat tu dr kecik lagi tidur mesti peluk bantal busuk. mmg mak dia ajar mcm tu. hahahhahahha. bg serupa mcm mak dia. zulaikha tak main laa peluk2 bantal. ganas sikit minah tu. hahahhahahhah. keja usha keta org saja. tgk sikit keta sendiri.....

adegan masa exam

menggemparkan td...ada student pengsan masa jawab exam..kebetulan bilik dia jawab tu kat sebelah bilik yg cik kiah jaga td. tiba2 pengawas kat sblh mai panggil..gamit2 saja. pi2 tgk..dah pengsan. kat meja. nafas dia bunyi kuat. bila panggil senyap saja. lepas tu cik kiah dan dgn sorang pengawas pompuan tu kena usung budak tu pi kat lab. berat gila. tgk badan kurus sekeping saja. mmg berat rupanya org yg pengsan mcm tu. teringat cik kiah pengsan dulu ainul usung. dgr ainul ckp..wei..bdn berat mcm batang balak. hahhahahahha. mmg berat pun kan. sakit bahu ni terasa sampai skrg. nasib baik ada encik aswandi yg macho..mai tolong usung. peduli apakan..org tu tgh sakit. pengsan. boleh je...tak kan masih nak kira aurat kot..kalau situasi mcm tu. bkn nak pegang2 geli2 pun. sbr saja laa. takut tgk budak tu td. keras tgn dia. mcm kejang. biru kuku. mmg menakutkan. bila pembantu perubatan sampai..dia dah sedar sikit. tp masih tak leh ckp. tak ckp apa..lama sikit tu..cik kiah tanya awak sakit kat mana cuba bagitau..dia kata kat tgn. mmg nampak tgn dia mcm kejang sikit. dia kata dia rasa panas. rupa2nya budak ni dah selalu pengsan. ni kali ke3 pengsan. jumaat br ni pengsan kat ofis blkg kat jmsk. katanya dia mmg selalu pengsan kat rumah pun. td tu mungkin sbb tak sarapan pagi. gula dia 3.6 saja kot. rendah. ermmm..mcm2 jd. pengalaman pertama tgk budak pengsan masa jwb exam. bila tah dulu..cik kiah tgk lecturer pengsan masa mengajar. tiba2 masa nak turun tangga ada budak lelaki lari2 mai kat cik kiah panggil ckp ada puan pengsan. aku nak pi tolong??? hahahhahahahah. cik kiah pun tak daya. pi tgk...tp tak reti nak tolong apa. mcm tu gak...katanya dia mmg selalu pengsan2 pun. tak ingat dah knp. tp ok laa lepas tu. apa yg pasti..mmg sakit bdn dah ni tolong angkat budak td tu. sbr saja laa..dok bygkan kalau tiba2 cik kiah pengsan...dgn bdn yg sihat bagai dipam2 ni...kesian org yg nak angkat nanti.

hari pertama exam...

hari ni hari pertama exam kat poli. cik kiah jaga...hahahhahaha. sbr saja laa. terawal laa pulak pi bilik exam. exam start pukul 8.30 pg..cik kiah samapai kat jkm 7.45pg. mak ai!! awai gila. tadak org pun lagi. sbb apa ye..sbb tak tgk jadual betul2. hahhahahah. buat malu betul. hari ni pakai baju br....jeng...jeng...
baju ni stok raya hari tu. projek terbengkalai ni. tak dpt siapkan masa raya hari tu. sbb apa ye..sbb tah knp..payah sgt nak jahit lipat kat bawah baju tu. mcm gelong...kiat mcmana tah. last2 biar dulu. time lapang2 tak ada keja apa mcm weekend baru ni..cik kiah buka semula..buat slow2..boleh pun. sbr saja yg penting. dah siap..terus pakai hari ni. khas utk hari pertama exam. chewah!!!..nak muntah..hahahhahahhahah. tu yang 7.45 ada dah kat bilik td tu. terlajak smgt. hahhahahahhahahah.

Friday, 11 November 2011

Wednesday, 9 November 2011

roti jala

weekend baru ni cik kiah ada sikit tahap kerajinan..buat roti jala amatur. hahahhaha. sbb ada byk daging kat rumah..buat gulai daging sikit dgn roti jala. penat ooooooooooooooo nak siapkan roti jala ni. adunan dia mudah saja. time nak menjalakan tu yg leceh sikit. bg sikit kat rumah jiran..mak dan bapa cik kiah mai ptg tu. mak ckp apa tau...GULAI TAK SEDAP. ROTI RASA MASIN.  sabar saja laa. sedih dgr. dah laa penat buat tu. mak tu mmg..suka komplen. tp ok gak komplen2 dia tu...menambahkan smgt nak try buat bg sedap lagi nanti. tgk laa nanti bila2 ada masa nak buat lagi. sbb suamiku suka sgt mkn roti jala ni. tak kisah laa terlajak masin ke apa...dia tak kisah. bedal saja. hahahahhahahah.

Thursday, 3 November 2011

gambar bertigaan

 maknya testing ambik gmbr bertigaan. hahahhahahah. mula2...

 mamat yg teraniaya...blur jd gmbr dia..

 minah pulak yg teraniaya...

ni baru ok...tp muka minah tu pulak jd kecik...hahahhahahahah.