Monday, 24 September 2012

semakin hampir

baru2 ni cik kiah telah dijemput ke kenduri kesyukuran kat rumah kawan cik kiah. lawa rumah dia. agak teruja tgk. smgt dia menghias rumah. tp segan laa pulak rasa nak ambik gmbr kat dlm rumah dia. cuma ambik gmbr bangku batu kat depan rumah dia saja. ada kawan kat ofis ni dok tercari2 bangku batu rupa mcm ni laa kot. agak menarik laa jugak. mcm kawasan rumah kawan cik kiah ni agak ok laaaaa letak kerusi ni. ngadap ke sawah padi. mmg menarik. rasanya tak sesuai kalau nak letak kat tepi jln kat rumah cik kiah...mesti jd tmpt anjing lepak. hahhahah. nak kata byk sgt anjing tu..tak laaaaaa jugak. tp rasa mcm tak sesuai je. masa bila yg cik kiah nak duduk tu? hahahhaha. balik keja ptg...terus masuk rumah...landing2 atas tilam..tak pun tgk cerita korea. mlm...tak sempat pukul 9 lagi dah lena dah. camne tu? hahahhahaha. pg...6.30 dah keluar dah dr rumah. weekend...balik yan...tak pun balik tg piandang. tak pun dok je melapuk dlm rumah. tak da masa nak lepak2 kat luar rumah pun. alasan semedang...
hahahhahahahha. ok laaaaaaaaaaa....apa yg semakin hampir? due laaaaaaaaa...apa lagi. ahhahahha. skrg pun dah terasa sakit sikit2 dah. tp dok kontrol je ni. sakit olok2. sbb apa kata sakit olok2...kdg2 tu sakitnya melampau...peluh2 dah ni...panik. hahhahahah...turun duduk bawah kat dpn tv..tak bleh nak duduk dah...berdiri...nak berjalan pun tak bleh dah. sakitnya. dlm masa 30 minit mcm tu. lepas tu minum air selusuh...boleh pulak slowly hilang rasa sakit tu. hahhahahhaha. dok tunggu2 jugak. maunya dok ulang sakit tu...nak berangkat terus pi hospital. tp tak pulak rasa sakit dah lepas tu. olok2 je kot. tp apa nak buat...peluh meleleh2 dah. hahhahahahha. peluh sakit + peluh takut. hahahhahahahha. makin dekat makin terasa debarannya. dulu masa yusuf...rasa excited...ya laaaaaa nak tgk rupa baby kita ni. tgk2 rupa mamu. hahahhahahah. masa zulaikha pulak...rasa takut dan ngeri jugak. tp terkawal laa jugak berbanding yg ke 3 ni. rasa takut tu lagi melampau2. hahahahhahah. adus!! apa nak jd ni.

mana ayah??









gmbr budak nakal. kisahnya...ptg semalam..cik kiah tercari2 ayah dia masa kat rumah mak cik kiah...pi laaaaaa tanya anak2 buah cik kiah..masa tu zulaikha dan yusuf pun ada sekali laa dok main. cik kiah pun terjerit2...nampak pak dak tak? nampak pak dak tak?
tau siapa yg menyahut? hahahhahahahha
zulaikha! ayat dia kat cik kiah...

zulaikha: exora ada dak mak?
cik kiah: ada
zulaikha: kasut dia ada dak mak?
cik kiah: ada

dlm hati punya laaaaaaaa nak tergelak dgr. budak umur 4 tahun dok soal siasat mak dia yg tgh melilau cari ayah dia. hahahahhahahahha. mcmana bleh terfikir nak tanya pasal exora...pasai kasut. panjang akai betul. :)

sains

ini gmbr hasil kerja zulaikha dan yusuf dalam kelas sains depa...cer tgk...
 ini bird zulaikha. siap ada bulu2 lagi. hhahahhahaha. tp seketika saja bulu tu. dalam 1 jam mcm tu..lepas tu hilang semua bulu tu...tgk2 ada kat bwh meja mkn kat rumah. biasa laaaaaaaa...ikut tahap keganasan minah tu.

ini pulak cow si yusuf. sampai kat rumah..kepala tu dah tercabut. hahahhahahah. dia ngadu ada kawan dia dah tarik kepala cow dia. ye laaaaaaaaa tu. hahhahahahhaha. seronok tgk hasil kerja sekolah depa ni. tp jgn tgk kerja math depa. bleh ternganga mulut tgk. ya laaaaaa br 4 dan 5 tahun tp dah suruh buat math yg tah apa2. zulaikha pulak byk englishnya dr malay. kalau kejut cik kiah pagi2 pun...siap ckp...mak..mak..dah 5.45..(five four five) dah mak. english. hahahhahahhaha. hasilnya.

Wednesday, 19 September 2012

dah selamat

weekend br ni cik kiah ada kenduri kat kampung. sepupu cik kiah dah selamat dikendurikan. mcm2 hal yg berlaku. tp dah selamat laaaaa. cik kiah cuma bg bunga telur ni kat dia..

tak daya dah nak buat yg lain. sehari sebelum tu cik kiah dgn suamiku sibuk nak cucuk bunga ni kat btg pisang. lwk. kisahnya..rupanya suamiku tak reti nak ambik btg pisang yg mcmana. jenuh gak laa. dah berjaya bazirkan kira2 4 btg pokok pisang kecik semata2 nak cucuk 200 btg bunga telur. tp hasilnya agak comei laaa jugak. hahahahhahahah. ptg tu terus hantar ke rumah kenduri. ptg tu saja laa cik kiah ke sana. balik tu terus terkelepek. tak larat dah. esoknya rehat kat rumah saja. tak mampu dah nak pi tgk.

Thursday, 13 September 2012

tukang sibuk

skrg ni bkn yusuf dan zulaikha saja yg selalu jd tukang sibuk kalau cik kiah tgh buat aktiviti kat rumah. ada pulak 1 lagi objek yg suka sgt kacau..rimas betul. br ni cik kiah tgh kalut nak siapkan projek sarung bantal baby yg tak seberapa tu..dtg pulak mamat ni....lompat sana lompat sini..bentang je kain...naik duduk atas tu. sbr saja laaaaaaa....tak pun nak lompat dan tangkap jari cik kiah. geram betul. tgk sikit...
video

lama gak dok kacau mcm tu. last2 pandai pulak buat kerja sendiri. apa kerja sendiri dia?? hahhahahahhaha.

jom jalan2 lagi

2 3 menjak ni cik kiah suka betul tgk blog ni...
http://barelysupermommy.com/
dan blog ni...
http://makbedsjournal.blogspot.com/

best blog ni. cer masuk tgk. :)

Sunday, 9 September 2012

lama tak update

knp? sbb kalau buka je internet mesti mcm slow saja...tak suka. nak upload gmbr pun slow. boring menunggu. hari ni cik kiah duty utk konvo. hari bekerja. ingatkan tak dpt nak mai dah pg ni. ptg semalam dok buat lwk..sakit kat rumah. sakit apa? ermmmmm..sakit perut..dah mcm nak terkeluar dah. terketar2 sakit. dah laa suamiku tak ada kat rumah. apa tu org kata...'buat lawak'. sakit olok2. main2 saja. tp peluh2 juga laaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa. sbb..takut. hahahhahahahha. tp mlm td rasa ok pulak. pg ni pun ok. tak ada masalah apa. gempaq mak dia saja kot. dah laaaaaaaaaaaaa cik kiah mmg takut pun nak bersalin lagi ni. ish!! masih terbayang lagi betapa sakitnya nak bersalin tu. tak dpt dilupakan dgn mudah. :)

ok laaaaaaaaaaa...pg ni nak cerita apa? hahahhahhah. gmbr yg zulaikha ambik. wajib kena buat jari mcm tu. hahahhahah. semalam cik kiah bz siapkan sarung bantal baby. tiba2 si zulaikha mai menyibuk...dok tanya mak dok buat apa tu. bila ckp mak nak buat bantal baby..dia pun keluarkan ayat jeles. MAK NI!! ASYIK2 BUAT KAT BABY SAJA..BILA NAK BUAT KAT KAKAK PULAK!

fuyooooooooooooooooooooooooooooooooooo....jeles gak rupanya. hahhahahahhah. ingatkan tak jeles. kdg2 bila ckp pasai baby akan bahasakan diri dia kakak. tp bila ckp selain hal baby...dia tu 'ADIK' lagi laaaaaaaaaaaaaaaaaa. hahhahahhaha. tak tau laaaaaaaaa sampai bila nak bahasakan diri dia adik. JGN JD MCM SORANG HOUSEMATE CIK KIAH SKRG NI...sampai ke tua dok bahasakan diri dia 'ADIK' LAGI. adik gajah!!. hahahhahahahhahahahhaha.