Wednesday, 10 June 2015

Ulang tahun

Selalu cik kiah buat2 lupa bila sampai turn birthday anak2. Start dgn Yusuf bln 3...zulaikha bln 7 dan aidil bulan 10. Punya laaa kan. Hahahahha. Jgn tiru perangai cik kiah yg mcm ni. 
Teringat dulu masa mula2 kawin...tahun pertama...bila suamiku tak ingat tarikh kawin...keciknya hati. Hahahahha. Dia bknnya jenis romantic sgt mamat tu. Bab2 tarikh ulang tahun ni Dia kurang sikit. Tp lama2 sampai bini Dia sendiri pun Dah tak kisah. Rasa mcm tak laa penting sgt ke tarikh2 ni. Ada apa Kat tarikh kan. Sbb Dah anak 3 pun. Yg penting rumahtangga kami aman damai...bahagia dgn 3 org anak yg sgt manja...comel...Comel pd mata kami. Hahahahha. Well....
Sebenarnya nak bgtau ni...pd tarikh 10 Jun 2006 lepas...tarikh cik kiah telah di kenduri kan. Cis!!! Ayat tuh!!! Dikendurikan. Hahahahahah. Dah 9 tahun. Alhamdulillah. Mas kahwin cik kiah dulu cuma rm22 sj. Murah kan??? Hahahahha. Atas permintaan Bapa cik kiah sbb teringat mas kawin Dia dgn mak cik kiah dulu tu...rm22 juga. Hahahahha. Sbr ja laa kan. Cik kiah Ikut ja. Tak yah byk ckp. Nak letak mahai2 pun bakal suamiku pd masa tu...pada masa itu...bknnya keja besaq pun. Rasa mcm mendera pulak klu letak tinggi sgt. Tanya laaaaa duit hantaran pulak!!! Hahahahahah. Pun murah juga!!! Murah!! Murah!! Dan akhirnya slmt laaa dikendurikan pd 9 tahun yg lepas. Selamat jd bini org. Dan lebih kurang 9 bulan kemudian...slmt jd mak org pulak. Hebat tak?? Hahahahha. 

Tuesday, 9 June 2015

Chacha marba

Sungguh tah apa2 rasa hari ni. Dgn baju yg kaler mcm ni??? Konpius rasa!! Apakah?? Apakah??? Jiwa kacau sungguh nampaknya. Hahahahaha. 

Monday, 8 June 2015

Macam2 jd


Hari ni cik kiah


Sgt merah!!! Nampak merah!!! Ermm...cubaan utk menaikkan smgt. Lps cuti 5 hari!! Tak ke mana pun...lepak2 Kat rumah sj. Sebenarnya cik kiah tak brp Ada mood hari ni...sejak dpt berita Abg kwn cik kiah meninggal. Turut sama rasa sedih. Tidok mlm asyik terjaga dan fikir...itu masa Dia...masa kita pulak bila?? Sedih sgt rasa. Dgn anak2 yg Masih kecik. Cik kiah tak terbayang utk menghadapi keadaan mcm tu. Dgn saving pun tak byk mana utk bekalan anak2. Fikir mcm2. Tp tak terluah dgn kata2. Oklah!!! Kena smgt!!! Yg hidup ni kena teruskan hidup. Ambil setiap kejadian tu sbg pengajaran. Kena sentiasa bersiap sedia. Bila2 masa sj...mcm2 boleh berlaku Kat kita. Ermmm...dah2. 





Sgt gebus kan??? Cinta hati ni. 


Monday, 1 June 2015

Lah susu

Bulan 10 nanti aidil Ismail Dah cukup 3 tahun Dah. Tp Masih lg breastfd. Caya tak??? Besaq gajah Dah pun. Tp nak buat mcmana...Dah cuma juga sapu benda pahit tp Dia lap2 dan hisap juga. Hari ni cik kiah buh Asam jawa pulak...Dia hisap juga. Tp lama lepas tu...stop sat dan tgk. Terus mak Dia buat ayat...yek...busuk laaa Adik kan. Lps tu Dia pun belek2 terus stop hisap. Hahahahha. Yes!!! Berjaya utk seketika. Mlm nanti nak try lg. Kena bawa naik bilik laaa Asam jawa tu nanti. Hahahahahah. 

Saturday, 23 May 2015

Kenangan

Dah lama tak update blog...bz dgn mcm2 masalah. Mls nak cerita kat sini. Tp yg pastinya masalah tu tak laaa berat sgt. Dan telah diselesaikan dgn jayanya. Alhamdulillah. Hari ni cik kiah nak pi tgk anak Sedara bertunang Kat jitra. Teringat masa cik kiah tergedik2 nak kawin dulu. Balik ckp Kat mak...mcmana ni mak...bleh dak 'adik' nak kawin dgn org tu? Hahahahahah. Adik gajah. 
Ingat lg ayat mak cik kiah masa tu...tak tau laaa nak kata. Mak Ikut sj Sbbnya hg yg nak Dok seumur hidup dgn org tu. Hg fikir2 hg lagu mana? 
Cik kiah jwb...Adik rasa ok. 
Mak pun kata klu hg rasa ok...rasa hg sanggup...utk seumur hidup. Kawin laaa. Mak Takpa. 
So...skrg Dah 9 tahun Dah cik kiah kawin. Alhamdulillah. Aman damai. Dan Ada 3 org anak2. Wlpun suamiku tak keja besar...tak hensem...tak kaya. Tp alhamdulillah mampu bertahan lg rumahtangga kami. 
So..klu Dah jodoh tak kemana kan??? Bila fikir2 balik...bagus juga mak cik kiah ckp mcm tu...sampai bila2 pun cik kiah Akan ingat...sbb kawin...cik kiah yg gatai sgt...mak Dah Tanya siap2 hg sanggup ka?? So Dah jwb sanggup kan...kena sanggup laaa sampai bila2 pun kan. Ingat tu. Hahahahaha. 

Tuesday, 5 May 2015

Phineas and ferb

Ok...memperkenalkan...
Ini adalah phineas 

Dan Ini adalah 
Ferb. Hahahhaahh. Cute kan nama depa ni.