Tuesday, 28 July 2015

Monday, 20 July 2015

Selamat hari raya

Dah lama tak update...tadak mood nak update. Tak Ada cerita yg menarik. Kdg2.  
Hahahahha. Nak tunjuk gmbr anak2 beraya...


Tema royal blue kali ni...sebenarnya Dok bekenan ke electric blue...tp jd royal blue. Ok tak? Hahahahha. Baju mak depa pulak mana? Hahahahha. Mls laaa nak tayang. Kali ni raya pertama Kat Rumah family suamiku. Ermmm...mcm biasa laaa bila beraya Kat Rumah org lain...best...tp best lg laaa klu dpt beraya Kat kampung sendiri kan. Betul tak? Tp terpaksa mengalah sekali sekala...utk kesejahteraan bersama. Bkn masalah besar sgt pun tak beralah. Bg cik kiah laaa.
Hari ni ajak lg balik ke Rumah family Dia. Oh no!!! Apa kes sampai berhari2 nak balik ke sana. Bleh muntah jugak ni. Agak2 laaa kan. Baik Dok melapuk Kat Rumah sendiri wlpun tak buat persiapan apa pun Kat Rumah sendiri. Lyn ja tv. Hahahahha. Tgh fikir ni...byk sgt komen2 parah yg cik kiah terima dr Sedara Mara ni. Aduih!! Mesti buat sesuatu ni. Ayoyoyoyo....mutusamy. 

Wednesday, 10 June 2015

Ulang tahun

Selalu cik kiah buat2 lupa bila sampai turn birthday anak2. Start dgn Yusuf bln 3...zulaikha bln 7 dan aidil bulan 10. Punya laaa kan. Hahahahha. Jgn tiru perangai cik kiah yg mcm ni. 
Teringat dulu masa mula2 kawin...tahun pertama...bila suamiku tak ingat tarikh kawin...keciknya hati. Hahahahha. Dia bknnya jenis romantic sgt mamat tu. Bab2 tarikh ulang tahun ni Dia kurang sikit. Tp lama2 sampai bini Dia sendiri pun Dah tak kisah. Rasa mcm tak laa penting sgt ke tarikh2 ni. Ada apa Kat tarikh kan. Sbb Dah anak 3 pun. Yg penting rumahtangga kami aman damai...bahagia dgn 3 org anak yg sgt manja...comel...Comel pd mata kami. Hahahahha. Well....
Sebenarnya nak bgtau ni...pd tarikh 10 Jun 2006 lepas...tarikh cik kiah telah di kenduri kan. Cis!!! Ayat tuh!!! Dikendurikan. Hahahahahah. Dah 9 tahun. Alhamdulillah. Mas kahwin cik kiah dulu cuma rm22 sj. Murah kan??? Hahahahha. Atas permintaan Bapa cik kiah sbb teringat mas kawin Dia dgn mak cik kiah dulu tu...rm22 juga. Hahahahha. Sbr ja laa kan. Cik kiah Ikut ja. Tak yah byk ckp. Nak letak mahai2 pun bakal suamiku pd masa tu...pada masa itu...bknnya keja besaq pun. Rasa mcm mendera pulak klu letak tinggi sgt. Tanya laaaaa duit hantaran pulak!!! Hahahahahah. Pun murah juga!!! Murah!! Murah!! Dan akhirnya slmt laaa dikendurikan pd 9 tahun yg lepas. Selamat jd bini org. Dan lebih kurang 9 bulan kemudian...slmt jd mak org pulak. Hebat tak?? Hahahahha. 

Tuesday, 9 June 2015

Chacha marba

Sungguh tah apa2 rasa hari ni. Dgn baju yg kaler mcm ni??? Konpius rasa!! Apakah?? Apakah??? Jiwa kacau sungguh nampaknya. Hahahahaha. 

Monday, 8 June 2015

Macam2 jd


Hari ni cik kiah


Sgt merah!!! Nampak merah!!! Ermm...cubaan utk menaikkan smgt. Lps cuti 5 hari!! Tak ke mana pun...lepak2 Kat rumah sj. Sebenarnya cik kiah tak brp Ada mood hari ni...sejak dpt berita Abg kwn cik kiah meninggal. Turut sama rasa sedih. Tidok mlm asyik terjaga dan fikir...itu masa Dia...masa kita pulak bila?? Sedih sgt rasa. Dgn anak2 yg Masih kecik. Cik kiah tak terbayang utk menghadapi keadaan mcm tu. Dgn saving pun tak byk mana utk bekalan anak2. Fikir mcm2. Tp tak terluah dgn kata2. Oklah!!! Kena smgt!!! Yg hidup ni kena teruskan hidup. Ambil setiap kejadian tu sbg pengajaran. Kena sentiasa bersiap sedia. Bila2 masa sj...mcm2 boleh berlaku Kat kita. Ermmm...dah2. 





Sgt gebus kan??? Cinta hati ni. 


Monday, 1 June 2015

Lah susu

Bulan 10 nanti aidil Ismail Dah cukup 3 tahun Dah. Tp Masih lg breastfd. Caya tak??? Besaq gajah Dah pun. Tp nak buat mcmana...Dah cuma juga sapu benda pahit tp Dia lap2 dan hisap juga. Hari ni cik kiah buh Asam jawa pulak...Dia hisap juga. Tp lama lepas tu...stop sat dan tgk. Terus mak Dia buat ayat...yek...busuk laaa Adik kan. Lps tu Dia pun belek2 terus stop hisap. Hahahahha. Yes!!! Berjaya utk seketika. Mlm nanti nak try lg. Kena bawa naik bilik laaa Asam jawa tu nanti. Hahahahahah.