Sunday, 23 November 2014

Hb arowana

Dah lama tak tayang gmbr hb arowana yg Ada Kat Rumah cik kiah. Dah besaq panjang sgt Dah hb ni. Cik kiah nampak mcm makin tak celuih saja dgn aqua Dia tu. 




Suamiku la Dok bising2 asyik ambik gmbr Oren...M & cik merah saja. Kesian Kat budak besaq ni. Apa kata ambik gmbr budak besaq pulak. Hahhahah. Cik kiah on ja. No Hal. Cantik juga jd kejadian gmbrnya kan...factor cahaya ja tu. 

Saturday, 22 November 2014

Domestic long hair cat

Cik kiah Ada 2 ekor kucing domestic long hair(DLH). 
Oren dan M. Tp M skrg ni tak brp nak friendly. Garang. Angin apa yg tak ok tah la. Garang. 
Cik kiah nak tayang pic Oren mlm ni yg cik kiah snap td. Sbb boring sgt tak balik kampung. Nak menjahit tadak mood. So...jom lyn tgk pic Oren...



Ajak Oren main dgn anak2. 







Comei kan...

Red arowana lagi

Tadak keja kan...sbb suka sgt tgk gmbr aro ni. Tertarik...menarik...d'booom!!! Hahahahaha. 

Cantikkan??? Suka sgt tgk. 


Red

Tak kisah la apa jenis red...janji red. Cik kiah pulak mmg Dah jd mcm satu hobi utk ambik gmbr pet...pet cik kiah cuma kucing dan Ikan kelisa sj buat masa skrg ni. Objek lain tak brp minat sgt. Burung minat juga tp suamiku kata tak brp ok utk bela burung. So selalunya klu Ada masa cik kiah Akan sj suka2 snap gmbr kucing atau Ikan Kat Rumah. Isi masa. Suamiku pun mcm suka dgn hobi cik kiah. Kdg2 Dia tolong bg dpt sudut yg ok. Mcm ptg semalam cik kiah ambik gmbr si red kt Rumah...

Cantik? Nampak tak air mcm kotor...byk habuk. Dah komplen Kat suamiku...Dia senyum sj. Hahahahaha. Akan dicuci la kot.
Agak puas hati dgn hasil gmbr. Nampak cik red makin anggun. Hahahahha. Hanya guna lampu dr akua sj tanpa lampu dr kamera. Kamera pun
Cuma guna yg Ada Kat iPhone sahaja. Mls la sampai nak guna dslr yg gabak tu. Hahahahha. Bkn nak masuk magazine pun kan. Alasan org baloq. Cantik kan kejadian gmbr pun. Cantik Ikan tu. Sepupu cik kiah kata mcm rupa spoon head la Ikan tu. Spoon head????


Monday, 17 November 2014

Pengcahayaan aqua arowana


Mlm td cik kiah terlajak rajin mengambil gmbr Ikan ni...peluh2 mengejar Ikan ni. Payah betul nak snap gmbr yg agak comei utk dilihat. Ini laa hasilnya yg cik kiah nampak paling cantik. Sebenarnya kaler Ikan ni biasa2 sj. Tak muncul lg pun merah tu. Klu Ada pun sikit2 sj la. Tp bila dikenakan dgn aspek pengcahayaan yg betul...maka hasilnya nampak mcm merah2 juga. Kagum tgk. Semuanya melibatkan aspek teknikal. Nanti cik kiah cerita.


Cantikkan??? Atau cik kiah ja yg terperasan mcm cantik??? Hahahahha. Ok...sebenarnya cik kiah pun tak Pandai bab motor, filter, lampu dan pemakanan Ikan ni. Ikut ja apa yg suamiku buat. Dia la yg urus. Kami beli ni utk budak merah ni...


Set aqua ni Dah siap dgn motor dan filter dgn lampu 2 kaler...putih dan merah. Merah ke??? Nampak mcm pink. So bia snap gmbr...cahaya lampu Akan mempengaruhi kaler dan kecantikan Ikan. Tgk ni...




Ini byk melibatkan cahaya dr kamera pulak. Teknik yg digunakan. Maka terhasillaaaa gmbr yg menampakkan sisik2 Ikan tu bila di glossy kan. Comeikan...


Ini pulak gmbr bila cik kiah on kan lampu putih Kat aqua. Terlampau cerah. 



Ok...yg bawah ni pulak bila cik kiah ambik gmbr dr sisi...








So...lps tgk tu yg mana yg paling cantik? Semua ni cuma guna kamera yg Ada Kat iPhone 5s sahaja.



Friday, 14 November 2014

Kelisa


Objek br kat rumah. Cantik tak? Nampak mcm merah kan? Tp sebenarnya tak la merah sgt pun. Pengcahayaan tu memberi kesan terhadap warna Ikan kelisa tu. Di tambah lg dgn kehandalan cik kiah snap gmbr. Hahahahah. Perasan Dah. Sbr ye. Jgn muntah pulak. Hahahahahha. Well...geram tgk gmbr Ikan tu. Keja gila apa tah kali ni. Hahahahaha. Dah lama tak update blog. Bz sgt skrg ni. Aidil pulak demam skrg ni. Tak la bawa pi hospital sbb rasa mcm letih sgt nak stay Kat ward. Rasa mcm br ja kluar dr wad.

Monday, 13 October 2014

Pic



Ada kawan dlm group wasap sekolah lama...hantar gmbr ni. Suka tgk. Cute. Kreatif. 










Cantik sgt. Selalu cik kiah tgk retis tayang gmbr separa bogel baby depa. Comei tp mcm tak kreatif mcm ni. Yg ni kreatif dan lagi cantik la pulak...suka tgk