Tuesday, 21 June 2016

Tersentuh hati

Sejak mengandung pulak ni...cukup cepat terasa hati. Cepat sungguh rasa Kecik hati. Wlpun tak pasti adakah kata2 org Tu benar2 bermaksud Mcm Tu. Tp yg penting hati dah terasa lain Mcm. Mcm....salah aku ke? Tak betul ke? Salah ke? Takpa laaa klu dah tak suka. Klu dah tak sudi. Lps Tu start laaa sentap berhari2. Mood pun hilang. Mls nak ckp...mls nak komen. Mls nak buat Apa pun. Sentap ok. Kecik hati. Tah apa2 kan. Berharap moga org lain paham. Tp kita sendiri belum tentu sgt memahami org lain. Ermm...mood sentap. Payah nak huraikan. 

Thursday, 9 June 2016

Berharap

Moga org yg tak penah merasai...Akan diberi peluang utk merasai Apa yg cik kiah rasa skrg. Moga...

Thursday, 19 May 2016

Anak Dan Mak

Aidil Ismail dgn Mak dia. Hahahah. Pucat tak muka cik kiah? Tak sgt kan...biasa2 sj kan. Selasa ni kena jumpa Doktor lg. Gula dlm darah...hb low. Ermmm..mcm2 Masalah. Tp tgk muka Mcm pasrah sj kan. Nak buat mcmana...penyakit Cari sendiri namanya Tu. Hahahahaha. 
Ok laaa. Sebenarnya nak Cerita pasal shawl. Ada org tak suka nak pakai shawl sbb takut muka Nampak bulat sgt. Jd muka lebar. Ermm...cik kiah ni muka mmg semula jd cap kotak. Bersegi. Tp pasrah ja pakai shawl. Hahahahah. Jd ke tak jd ke..tak kisah. Tak kuasa nak fikir Byk. Pakai ja. 

Tuesday, 17 May 2016

Kucingku

Mcm teddy bulu mamat sekor ni. Comei. Suka main dgn mainan Aidil. Keta mainan Aidil, kapal Korek mainan Aidil....apa sj yg boleh dijdkan mainan...hahahah. Tuan Kucing Br bgn tidok. Kat Rumah pun Lena...Kat ofis pun Lena...ni Bkn tak cukup rehat ni...Tp dah terlebih rehat dah ni. Argh!! Ngantuk lg. Over tak? Hahahahaha. Sgt over kan. 

Tuesday, 23 February 2016

Letih ketika mengandung

Mengandung pd usia 41?? Teruja atau takut?? Hahahaha. 20% sj teruja...lg 80% lebih kpd rasa takut. Takut nak berhadapan dgn tempoh mengandung 9 bln. Dan tak terbyg takutnya rasa utk berhadapan dgn saat melahirkan. Fuyoooo... Again???
Tu laaa kan. Rezeki tuhan nak bg. Kena terima wlpun dgn rasa takut. Hahahaha. Ha kan!! Sapa suruh gedik sgt. Yg best pun Cuma teruja nak cuti 3 bulan. Hahahahah. Sbr sj laaa kan. 
Eh!! Sebenarnya nak cerita pasai rasa letih sepanjang kehamilan...wow!! Ayat...
Sbb cik kiah Ada Masalah diabetis..so rasa letih Tu mmg tak dpt nak dipisahkan laaa kan. Sikit2 letih...lembek. Nak tumbang. Tp setakat skrg ni tak tumbang lg laaa dpn org ramai. Smgt Tu kena kuat. Ahahahaha. 
Next wk dah nak masuk 16 minggu. 16 =   4 bulan. Ish! Ish! Tak lama lg dah Tu. Lps Tu...Yey!! Cuti 3 bln. Buat masa skrg ni kena fikir yg best2 ja. Jgn Lyn sgt yg Lara. Buat sakit jiwa ja. Tak happy. Hidup ni kena laaa menikmati. 
Tgk...merepek lg. Ok laaa...cik kiah nak menikmati Lena sat. La ni kena byk2 rehat...bab Lena...rehat ni...cik kiah mmg sgt suka. Cik kiah = Lena. 

Friday, 15 January 2016

Yg ke 4

Dah lama cik kiah tak update kan...sbb mls. 🙊🙊🙊
Tak Ada benda nak cerita. Cuma hari ni nak update berita terkini. Cik kiah tgh mengandung anak yg ke 4 pd usia...41 tahun. Agak scary kan. Tp nak buat mcmana...dah tuhan nak bg rezeki. Seronok juga Ada baby. Tp Mcm tak larat ja kan. Hahahahaha. Apa2 pun Ada lg 7 bln utk cik kiah lalui. Tak tau laaa nak jd mcmana. Takut. 

Wednesday, 9 December 2015

Memasak

Cik kiah mmg suka memasak utk family. Seronok masak utk anak2..Mak masak mmg sentiasa dpt pujian. Budak2 kan...Bkn Pandai merasai sgt. Wlpun Mcm tu...citarasa Depa kdg2 mcm2 juga...contohnya zulaikha nak yg ala2 pedas sikit...Yusuf pula nak yg kurang pedas...sama Mcm ayah dia. Yusuf tak suka mkn telur merah yg bergoyang. Tak lalu. Ikan pun kurang. Kalau ayam...semua suka...anak2...ayah Depa. Itu cerita pasai memasak kat Rumah. 
Balik Rumah Mak cik kiah pula...Mak dgn Bapa cik kiah suka mkn gulai Ikan yg cik kiah buat..nasi Briani Dan khabsa. Tp perasaan Tu lain klu memasak utk family sendiri. Memasak dgn penuh kasih syg. 
Klu Balik ke Rumah family suamiku pulak...lain pulak jdnya. Suamiku selalu mengharap bini dia ni...masak. Masak laaaa Apa yg selalu Dok masak kat Mak Dan Bapa cik kiah. Tp...selalunya bini dia Akan senyap sj. Mls nak masak yg Rumah org. Rumah pusaka family dia ni skrg Abg ipar Dan family dia duduk. Biasa la...sbb Bkn family sendiri kan...so sikit sebanyak rasa lainnya. Klu kerap sgt suamiku suruh masak...Maka cik kiah pun Akan masak la juga. Try my best. Wlpun kat Rumah org. Org pulak jenis cer mat...pembersih. Yg lg Dahsat...kan berleter sepanjang hari klu dapur berselerak. Lg teruk...lps mkn Tu Ada ja komen2 negatif yg menyakitkan telinga. Mcm2 Hal la kan. Dah bbrp hari Dok ckp nak mkn msk Ikan bawal. Cik kiah senyap sj...mls nak mengaku. Tp akhirnya suamiku minta suruh msk juga. Cik kiah pun msk. Maka Ini laaa hasilnya...
Rasa?? Ok la. Tp malangnya family dia tak puas hati. Ptg yg sama...bawa lagi 2 ekor Ikan bawal ke Kedai mkn...suruh org Kedai tlg msk utk Depa. Ermm...cik kiah terkedu tgk. Beserta dgn komen2 lain. Penin dgr. So Balik Rumah mlm td...termenung pjg cik kiah. Klu tak kerana suamiku suruh...mmg mls laaa nak masuk msk kat dapur Depa. Dan drpada insiden semlm Tu...cik kiah dah buat Keputusan...no more msk2 kat Rumah Depa. Dah rasa kat Kedai Tu lg sdp...so elok laaa Depa bawa bendanya Dan msk kat Kedai. Cik kiah msk tak sdp kan...sentap ke?? Agak laaa. Klu suruh juga msk pun lps ni mesti tadak perasaan dah. Klu suamiku nak mkn...sila mkn kat Rumah sj...klu nak yg cik kiah msk laaa. Baik msk utk family sendiri lg puas hati. Tak sakit telinga dgr. Lantak laa nak kata Apa pun. 
Pengajarannya...sebenarnya sesiapa manusia Ada hati Dan perasaan. Tolong jaga perasaan org lain juga. Masa bercakap Tu sila konsider perasaan org lain. Cik kiah Bkn jenis yg suka tengking2 org...Lwn ckp. Nak Cari gaduh. Sorry la. Bkn jenis. Tp diam Tu tak bermakna cik kiah terima ja semua benda. Ingat Tu. Apa2 pun sila Guna otak yg Ada di kepala. Bkn Guna kepala lutut utk fikir. Tolong laaaa...🙄🙄🙄

Update: luahan hatiku