Tuesday, 14 February 2017

update

dah lama sgt rasanya tak update apa2 kat dalam ni. bkn tak ada masa sgt..tp sbb mls. mls melebihi segala2nya. byk yg nak diceritakan. tp mcm tak nak pulak nak berkongsi. sbb kdg2 ada cerita yg kita rasa mcm nak simpan rapat2..tak nak ingat. sbb kenangan tu sgt mengusik jiwa. sakit sgt bila ingat. oklah...nanti laa bila penyakit mls tu dah ok sikit...bleh la nak bercerita. skrg ni...mls...

Thursday, 28 July 2016

36w 5d

dah lama dok asyik tenggelam timbul ja post dlm blog ni. ermm..hari ni dah 36w 5d. hari ni...dah berjaya selesaikan byk juga urusan. sbb apa?? sbb dok terasa mcm makin dekat je nak bersalin. knp? sbb dok rasa mcm tak brp stabil. asyik ke toilet...tp tak membuang sgt pun. rasa mcm nak buang. klu buang pun sikit ja..tak sembelit...tp rasa lain mcm. takuuuut. hahahhahah. wlpun ini anak yg ke 4. ke 4??? hahahhahah. dlm usia 41 tahun. sbr sj laa. galak tu tak mengenal usia. hahhahahah. gatai sgt.
persiapan nak bersalin?? biasa2 sj. tak laa hebat sgt. bleh dikatakan tak siap apa sgt laaa. beli sikit2 sj. tak excited ke nak dpt baby br? ermm..agak laa. suka dgn bau wangi baby. scan doktor kata may be girl. so..yusuf..zulaikha...aidil ismail..dan next? hhahahahha. klu girl nama apa pulakkan...klu boy pun nama apa pulakkan. tak terfikir yg betul2 nak buh nama apa lg. suamiku mcm nak boy lg. bygkan beli baju pun...nak kaler biru...bantal baby...biru juga. tuala...biru juga. semua biru. apa kes!!! hahhaha. ok la. dah 4.30...jom balik. :)

Tuesday, 21 June 2016

Tersentuh hati

Sejak mengandung pulak ni...cukup cepat terasa hati. Cepat sungguh rasa Kecik hati. Wlpun tak pasti adakah kata2 org Tu benar2 bermaksud Mcm Tu. Tp yg penting hati dah terasa lain Mcm. Mcm....salah aku ke? Tak betul ke? Salah ke? Takpa laaa klu dah tak suka. Klu dah tak sudi. Lps Tu start laaa sentap berhari2. Mood pun hilang. Mls nak ckp...mls nak komen. Mls nak buat Apa pun. Sentap ok. Kecik hati. Tah apa2 kan. Berharap moga org lain paham. Tp kita sendiri belum tentu sgt memahami org lain. Ermm...mood sentap. Payah nak huraikan. 

Thursday, 9 June 2016

Berharap

Moga org yg tak penah merasai...Akan diberi peluang utk merasai Apa yg cik kiah rasa skrg. Moga...

Thursday, 19 May 2016

Anak Dan Mak

Aidil Ismail dgn Mak dia. Hahahah. Pucat tak muka cik kiah? Tak sgt kan...biasa2 sj kan. Selasa ni kena jumpa Doktor lg. Gula dlm darah...hb low. Ermmm..mcm2 Masalah. Tp tgk muka Mcm pasrah sj kan. Nak buat mcmana...penyakit Cari sendiri namanya Tu. Hahahahaha. 
Ok laaa. Sebenarnya nak Cerita pasal shawl. Ada org tak suka nak pakai shawl sbb takut muka Nampak bulat sgt. Jd muka lebar. Ermm...cik kiah ni muka mmg semula jd cap kotak. Bersegi. Tp pasrah ja pakai shawl. Hahahahah. Jd ke tak jd ke..tak kisah. Tak kuasa nak fikir Byk. Pakai ja. 

Tuesday, 17 May 2016

Kucingku

Mcm teddy bulu mamat sekor ni. Comei. Suka main dgn mainan Aidil. Keta mainan Aidil, kapal Korek mainan Aidil....apa sj yg boleh dijdkan mainan...hahahah. Tuan Kucing Br bgn tidok. Kat Rumah pun Lena...Kat ofis pun Lena...ni Bkn tak cukup rehat ni...Tp dah terlebih rehat dah ni. Argh!! Ngantuk lg. Over tak? Hahahahaha. Sgt over kan. 

Tuesday, 23 February 2016

Letih ketika mengandung

Mengandung pd usia 41?? Teruja atau takut?? Hahahaha. 20% sj teruja...lg 80% lebih kpd rasa takut. Takut nak berhadapan dgn tempoh mengandung 9 bln. Dan tak terbyg takutnya rasa utk berhadapan dgn saat melahirkan. Fuyoooo... Again???
Tu laaa kan. Rezeki tuhan nak bg. Kena terima wlpun dgn rasa takut. Hahahaha. Ha kan!! Sapa suruh gedik sgt. Yg best pun Cuma teruja nak cuti 3 bulan. Hahahahah. Sbr sj laaa kan. 
Eh!! Sebenarnya nak cerita pasai rasa letih sepanjang kehamilan...wow!! Ayat...
Sbb cik kiah Ada Masalah diabetis..so rasa letih Tu mmg tak dpt nak dipisahkan laaa kan. Sikit2 letih...lembek. Nak tumbang. Tp setakat skrg ni tak tumbang lg laaa dpn org ramai. Smgt Tu kena kuat. Ahahahaha. 
Next wk dah nak masuk 16 minggu. 16 =   4 bulan. Ish! Ish! Tak lama lg dah Tu. Lps Tu...Yey!! Cuti 3 bln. Buat masa skrg ni kena fikir yg best2 ja. Jgn Lyn sgt yg Lara. Buat sakit jiwa ja. Tak happy. Hidup ni kena laaa menikmati. 
Tgk...merepek lg. Ok laaa...cik kiah nak menikmati Lena sat. La ni kena byk2 rehat...bab Lena...rehat ni...cik kiah mmg sgt suka. Cik kiah = Lena.