Tuesday, 31 July 2012

kak baq

ini laaaaaaaa rupa terkini kak baq..

lebar betul kan. hahhahahaha. mata sepet. tah la mcm mata siapa. org ckp...rupa minah ni sama mcm cik kiah. ye ke? ada laaaaaa jugak kot. bukti anak mak dia. hahhahahahah. tang lebar tu. tang hidung kembang...sama kot dgn mak dia. :)

Thursday, 26 July 2012

benda baru lagi


ish! ish! semedang ada benda baru kat rumah. byk pitih mu nooooooooo. hahahahhahahah. semalam br beli ini...

semalam juga testing buat nasi mandhi. sbr saja laaa kan. hahahahhahaha. excited gila!! sbb tu laaaa tertonggek2 ngendap tgk dlm oven tu...dah masak ke belum. lawak. anak2 pulak bising je...nak makan ayam. dok tanya dah masak ke belum. hahahhahahaha. besar gabak gak oven ni. rasa penuh kat dapur cik kiah yg cenonet tu.
so..ptg semalam berbuka dgn nasi mandhi. hhahahah. dan ini laaaaaa rupa ayamnya.

nampak mcm tak garing sbb tak reti nak kontrol suhu. benda baru kan. hahahahahha
nasinya tak sempat nak ambik gmbr. ya laaaaaaaa...kan time berbuka. tak kuasanya dah nak ambik gmbr nasi. anak2 suka sgt dgn nasi mandhi dan ayam ni. mungkin sbb tak pedas.

Wednesday, 25 July 2012

lari sembunyi

sbb takut dgn si zulaikha yg suka bertindak ganas kat dia...so dia pun lari sembunyi. tu pun budak2 tu dpt kesan...cer tgk.
hahhahahahha. lari sembunyi kat bawah sofa...kesian betul. hahhahahahha.

nasi mandhi

walaupun puasa tak berapa nak ok kali ni...tp terasa dimulut ni mcm nak makan nasi mandhi laaaaaaaaaaa pulak. jemu dah dgn nasi kabsa. so..ptg ni nak try buat nasi mandhi pulak. dok belek2 resepi...tak laa susah sgt rasanya nak sediakan nasi mandhi ni. cuma kena ada oven utk bakar ayam tu. oven...
so..ini resepi nasi mandhi yg cik kiah tgk2 td...ada kat blog ni... http://resepiraidah.blogspot.com/2009/09/nasi-mandhi-abu-dhabi.html
berminat? cer tgk gmbr tu...



cute kan...mengiurkan!! so..kena buat persediaan laa kalau jd nak msk nasi ni. hahhahahahha. persediaan. ye laaaaaaa...apa nak beli ni??? hahhahaha. puasa pun belum tentu penuh ni...asyik menggeletar kaki tgn je. boring betul. sempat 3 hari je puasa dgn jayanya. masuk hari ke4 dah menggeletar. hypo laaaaaaaaaaaaaaa..apa lagi. terpaksa laaaaaa berbuka awal..takut apa2 jd..pitam ke apa masa tgh kerja. sbr saja laaaaaaaa kan. seronok ke dpt ponteng puasa?? ermm...boring. time nak byr balik nanti tu yg boring. sakitttttttttt je rasa time nak byr nanti. hahahahhahha. hari ni tak tau lagi dpt bertahan ke tak. rasa mcm masih ok lagi ni. tak menggigil lapar mcm semalam..semalam tu..pukul 9 pagi dah seram sejuk badan...menggigil lapar dah. haru betul. :(

Monday, 23 July 2012

bunga

suka hati tgk byk bunga orkid kat rumah kakak cik kiah...meh tgk gmbr...


 versi yg anggun...besar..tebal dan wangi...ada bau yg tersendiri..lawa..cute


 yg ni pun cantik..ada 2 kaler..mls cik kiah nak ambik gmbr yg satu lagi. urat baloq timbul...hahahhahaha

 yg ni mmg selalu berbunga...besar...


 kali ni yg ni keluar bunga byk...terover laa pulak...





 ok...yg ni katanya org bagi anak...nama orkid ni orkid hamimah...katanya. tak tau laa betul ke tak. baru nak keluarkan bunga. kiranya kami tak pernah lagi tgk bunganya mcmana.

periuk...dok fikir ni mcmana laaaaaaaa org boleh tibul idea nak masak nasi dlm periuk ni. hahahhaha. teringat kat 'kera'

Friday, 20 July 2012

kesayangan anak-anak..

skrg kan org tgk cik kiah mcm tak ada kerja saja...dok saja. tak buat apa ni...dok langut saja je ni. tu yg mcm2 keja org nak suruh buat. pelik betulkan. tak ada keja ni...ye laaaaaaaa tu..tak ada keja. tau tgk org saja tak ada keja. dok ingatkan diri sendiri tu byk sgt laa keja kan. dengki betul. tu namanya busuk hati. eeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeee...menyampah betul.

baik tenangkan hati tgk sikit wajah kesayangan anak2 cik kiah skrg ni.











Tuesday, 17 July 2012

bengang

dah lama rasanya cik kiah tak komen apa2 yg buruk kat dlm blog ni....eeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeee...tp ni dah peluh2 bengang sgt rasanya. td pi kelas...balik dari kelas...tgk2...dgn selamba badaknya ada org masuk parking cik kiah. eeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeee...parking tu berbayar tu. rasa peluh2nya masa tu. siap hon...tp org tu kalut2 turun selamba je. nampak mcm kalut betul. ya laaaaaaaaaa...boleh je parking kat tepi2 koridor tu...apa salahnya kan. sbb parking cik kiah tu berbayar siap ada number...geramnya. turun ckp laa kat org dpn tu...depa siap cakap..Encik tu...encik tu...parking sat saja. ada hal. tunggu laa cik kiah kat blkg tu...sbb ckp sat saja kan. nah!! 15 minit dok tunggu lagi. jenuh laa minyak keta laa dok tunggu pulak. geramnya aku. last2 cik kiah hilang sbr..parking je kat blkg keta dia. lantak..biar dia tak leh keluar. geram punya pasai. hahhahahah...tgk sikit gmbr keta dia....
 keta dia sebelah keta putih tu. yg putih tu kawan cik kiah...

ha...ni ha keta ni...biru. lantak laa..somebody ke apa...tp telah menyusahkan hari cik kiah. dah laaaa panas. sbr saja laaaaa...keta lawa...Altis.

Thursday, 12 July 2012

ermm

lamanya tak update blog. tak sempat. cuti 2 hati anak tak sihat. mula tu yusuf demam...lepas tu sambung pulak dgn zulaikha yg jd mcm ni....

 mula tu ingatkan dia alahan makan apa2 ke benda gatal ke apa. tp tgk2 2 hari tak ok jugak. dok bengkak besar jugak. mcm tu...gusi laa yg bermasalah..muka pun dah jd cengkung...sbb asyik minta moi je. tak nak nasi.


so...mlm td bawa dia pi klinik gigi. meraung laa..tak nak bg doktor gigi tu sentuh langsung gigi dia. sbr saja laa...siap jerit...adik nak ubat saja. keluar tu terus muntah kat tepi longkang. dia kata doktor tu bg ubat strawberry...tak sedap. adik tak lalu. hahahahha. pancing betul. biar bengkak sampai mcm tu pun dok tak nak bg org tgk lagi. so...sepanjang minggu ni tak pi sekolah laa depa. yusuf biasa laa..mesti tak nak pi sekolah kalau adik tak pi sekolah. akai!! sbr saja laa kan.

Friday, 6 July 2012

cute


sebenarnya nak cari gmbr lain tp terjumpa gmbr ni. hahahhahah. cute tgk muka kucing ni. teringat kucing kecik kat rumah tu yg asyik kena buli dgn budak 2 ketul tu. terjerit2 kucing tu. kena penyek perut laa...cekik leher laaaaaaa...sampaikan dgr je suara budak2 tu terus lari ke dapur. tau takut. hahahahhahah. lawak. 

pencarian anak

ini adegan cik kiah sembang2 dgn ayah depa...tiba2 tersedar zulaikha tak nampak dimata. pi mana pulak minah senget ni...takut dia ke dapur buat eksperimen lagi laaa kan. so...terjerit2 laa mak dia panggil...adik...adik...adik....
video

rupa2nya dia ada kat bawah meja kopi kat ruang tamu. dgn hp cik kiah. dan ini laaa buktinya. hahahhahahah.

Thursday, 5 July 2012

projek terkini

 ini adalah kain utk dibuat sarung bantal baby. kononnya laaa. konon rasa mcm nak buat set utk katil baby sekali. tp tah laa cukup ke tak kain tu. kalau tak cukup...buat saja laaaa sarung bantal kecik...bantal peluk dan tilam baby. bkn tilam utk katil baby tu. besar gak kalau cadar utk tilam katil baby tu. adeh! yusuf dan zulaikha dulu tu...mak cik kiah yg tolong buat. kali ni mak pun dah tak larat nak menjahit. dah tak sesuai. so...terpaksa laaa cik kiah yg jahit sendiri. :(

kena cari mood laa utk menjahit ni...nak beli kain tu pun jenuh berkali2 pi tgk...sebelum2 ni asyik berkenan pink dgn merah je. td..tah knp berkenan pulak dgn kaler ni. cuaca tak menentu. hahahhahahah. tgk laa hasilnya nanti mcmana. tah bila laaaaaaaaaa nak start. adeh! baloq ni.

Wednesday, 4 July 2012

yg ke 3 yg ke 4

ish! berdebar2 ada gak ni rasa sbb nak masuk 6 bln dah ni. tak lama lagi...pong...letupan akan berlaku. adeh! tiap kali lalu je dpn hospital sbrg jaya tu..terasa siot!! hahahhahahah. berdebar2. sbr saja laaaaaa. ada yg bertanya..nampak dah scan? emm..nampak apa..nampak kaki..tgn..semua cukup sifat. siap buat adegan lagi masa di scan alaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa...terlupa pulak bawa gmbr scan masa 4 bln lebih tu. tinggal dlm keta.
hahahhahah. ok laaaa..nak cerita apa ya...ok..pasal boy ke girl. org tanya nampak boy ke girl. ermm...biar laa rahsia. konon. hahahhahah. sebenarnya blur ni...dok cari2 kain nak buat sarung bantal baby...asyik tertarik kat kain kaler pink saja. tak pun corak bunga2 merah..alaaaaa english style tu. hahahhahaha. tandanya apa tu...jiwa sorang pompuan kan? teringat masa ngandung kat zulaikha dulu2 tu. tiap kali pi scan...doktor ckp tak nampak boy ke girl. suamiku pula asyik nak boy je lagi. konon mcm satu kebanggaan laa kalau dia berjaya dpt 2 boy. haaaaaaaaaaa...bangga laa tu. sbb dlm family dia...ramai anak buah pompuan. asyik2 pompuan. kalau dr sorang ibu tu cuma ada 1 je lelaki. hahahhaha. pdahal adik beradik suamiku semua lelaki cuma ada sorang je pompuan. sebelah cik kiah pulak kami semuanya pompuan. mek 5 ketul. ok..sambung bab kain tu...masa nak beli kain utk buat sarung bantal tu..suamiku suruh beli kaler ijau...tak pun biru.sbb dia kata mesti boy ni. tp dlm hati cik kiah...terasa2 ni...girl ni anak aku ni. hahahhahah. so langkah selamat...beli kaler ijau. keluar2 anak...nurse kata..cuba tgk ni lelaki ke pompuan. memey...hahahhahahah. terbukti pompuan. naluri yg ngandung ni selalunya betul. so..kali ni pulak? knp laaaaaa asyik berkenan kat kaler pink dan merah ni. adeh!! girl kah? boy kah? tak kisah laaa kan. ada sepupu cik kiah...4 org boy. yg sorang lagi...6 org boy. ha...yg sorang lagi...5 org boy dan 1 girl. hebat tak? itu cerita boy. ada pulak anak sepupu...4 org girl..tp semua cerdik2...masuk U. kagum tgk. semua tu rezeki tuhan nak bg. kalau tanya cik kiah...mana lagi ok...boy ke girl. kalau dpt mcm zulaikha tu lagi...adeh!! tak tau laa nak kata apa. dgn ganasnya...tak mcm pompuan...lasaknya...gediknya...byk mulutnya...haiyaaaaaaaa...tolonggggggggggggggggg....hahahahhahahha. tp bygkan kalau dpt boy. sure zulaikha menjadi semakin lasak. abg dgn adik lelaki. dia di tgh2...peserta wanita tunggal. hahahhaha. bygkan laaaaaaaaaaa. adeh! tolongggggggggggggggggggggggggggggggggggggggggggggg.

adik ambik gmbr abg...


abg ambik gmbr adik...

Tuesday, 3 July 2012

bz

tah laa knp...2 3 menjak ni mcm kekeringan idea nak menaip kat dlm ni. mungkin sbb agak bz nak siapkan buku. kononnya laaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa kan. hahahhahah. ptg ni pulak rasa sakit sgt kepala ni. berdenyut2...bila basahkan kepala...kurang sikit rasa sakit tu. tghari td dah balik rumah..mkn kat rumah...dan rehat. sbb dah rasa dah sakit kepala masa tu. ingatkan bila bgn rasa ok. tp tak ok jugak. kalau tak ok juga...rasa mcm nak mc je esok. rehatkan diri. tak elok jugak kalau nak mkn pil mcm2. takut ada kesan kat baby. so...selagi boleh bertahan...tahan saja laaaa.

kawan lama

td kawan cik kiah...si farid bawa sorang lagi kawan lama cik kiah mai sini. kawan sekampung tu. sbb dah lama tak tgk..so memory pun jd hampeh sgt. sbr saja laa. rasanya kalau terjumpa kat tgh jln pun sure tak kenai. malunya cik kiah. hahahahahhaha. bila kawan cik kiah tu tanya pasai kawan2 lama yg lain...makan terlintas nama lini. adeh!! benci betul dgn kenangan lini. semuanya kelakar dan masih terbayang lagi sampai skrg ni. adeh! maka airmata tu bergenang lagi. payahnya jd org yg berjiwa sentimental ni.

Monday, 2 July 2012

cinta monyet

tiba2 teringat ttg cinta zaman muda2. wah!!!!!!!...cinta monyet...versi yg mana ye??
yg ni?
atau ini
hahahhahhaha. lawak tgk gmbr ni...tah laa siapa ni kan. kreatif betul menggambarkan cinta monyet dia. hahhahhaha. well..sesiapa yg pernah melalui tempoh masa cinta monyet tu mesti tersengeh je tgk.

wah!!

cepatnya terasa lapar laaaaaaa pulak. apahalkan. tiba2 cerita lapar laaa pula. cik kiah buat nasi lemak pagi. dah selamat makan dah...tp ni lapar laaa pulak. berkeroncong sakan perut ni. nak cerita apa pagi ni...tak ada cerita jugak laaaaaaa...sat nak fikir. :)