Gulai Ikan pari. Pertama kali masak sendiri Ikan pari. Selalu Dok mkn yg Dah siap org masak. Klu buat gulai pula selalunya cik kiah cuma guna Ikan tenggiri..Ikan merah...Ikan bawal...Ikan semilang yg Suamiku bawa balik Segar dr laut. Itu klu buat gulai Kat Rumah alma. Tp klu buat gulai Kat Rumah mak tu Ada la variasi Ikan lain lagi. Yg pastinya cik kiah tak penah lg masak Ikan pari...msk apa2 like gulai ke Bakar ke...tak penah lg. mcm takut2 juga td. Sbb pari ni kdg2 Ada bau yg pelik dan busuk. Yg td tu ok. Suamiku kata itu pari kelawar. Sedap dan tak berbau hancing. Amat sedap. Bertambah nasi td. Sdp.
Ok la...knp cik kiah mc hari ni? Ermmm....masalah puan. Hahahahah. Tak yah la cerita detail. Tp sakitnya Kat lower abdomen...dan tak mengizinkan cik kiah pi keja hari ni.
No comments:
Post a Comment