Sunday 29 March 2015

Memasak

Dua tiga menjak ni cik kiah asyik teringat nak mkn nasi beriani Arab. Tak susah pun nak buatnya. Tmbh lg cik kiah br ja beli rempahnya dr Leila...
Sedap ni...antara khabsa dgn beriani ni...cik kiah lebih suka yg Ini. Sbb terasa rempahnya. Tp klu utk tmbh dlm ayam atau daging panggang...sdp laaa guna sikit rempah khabsa. Atau tmbh dlm kari dalca. Wow!!! Terangkat beb!!! 
So...berhari2 laaa ni Dok mengidam...terbayang2 nasi beriani Arab tp asyik tak terbuat sj. Sbbnya anak2 dan suamiku tak mkn pedas. Klu buat pun cik kiah sorang jaaa yg mkn nanti. Leceh. Last2 cik kiah buat ni...
Ayam goreng tepung...dan ditambah sikit rempah beriani Arab. Sedap. Maka muncul laaa aroma nasi beriani dlm Rumah. Aroma ja laaa kan. Hahahahahah. Jd laaa. Hari sblm tu cik kiah buat pertama kali dlm sejarah buat masak kurma ayam. Hahahahha. Benda biasa bg org lain. Apa nak heran kan. Tp agak pelik laaa bg cik kiah. Hahahahha. Try buat base on resepi dr google. Aku redah sj laaa kan. Jd ke tak blkg kira. Tgk2 menjadi. Alhamdulillah...anak2 dan suamiku puji melangit. Zulaikha siap Bertambah lg kuah. Sbb sdp. Siap ayat ni...buh buh byk2 Kat bukit nasi ni mak. Sdp. Hahahahha. Suka2. Bleh buat lagi lain kali. 

No comments:

Post a Comment