Monday, 20 February 2012

dah musim ke?





mengiurkan...ermmm..tp yg jenis masam ni. tah laa dah musim ke belum. tp yg jenis besar tu tak nampak byg pun. yg bulat ni ada laaa. sedap ni kalau cicah dgn sambal belacan...cara2 buat sambal resepi cik kiah...rendam cabai kering...tumbuk dgn sikit belacan, gula dan garam. buh dlm mangkuk dan tambah kicap pekat. fuyoooooooooooooooooo..jgn byk sgt cabai. tak yah pedas2 sgt. tak yah masak tau resepi ni..tumbuk2 buh dlm mangkuk..letak kicap..potong buah..daaaaaaaaaaan..makan dgn buah. asam pun tak yah campur sekali. kalau mak cik kiah...baki2 cabai yg ada dlm lesung tu..dia tuang kicap kat lesung tu..tambah buat cermai atau asam papan tu..tumbuk2...makan jadi laaa 'pincuk' pulak. sedap wei...try laaa...terkenyit2 biji mata nanti. hahahahahhaha.

No comments:

Post a Comment